نکات جالب وکابردی در اکسل
تکنیک اول:
در اکسل نیز می توان با نوشتن فرمول این گونه اعداد را تولید کرد. مثلاً شاید بخواهید که در یک جدول شماره ردیف اتوماتیک تولید کنید. چنانکه با حذف نمودن یکی از شماره ها، بقیه شماره ها نیز اصلاح شوند.
برای این منظور ابتدا جدول مورد نظر را ایجاد می کنیم.
برای ایجاد شماره ردیف خودکار از فرمول ("",=IF(B3””,MA $A$1:A2)+1= استفاده می کنیم. قسمت MA $A$1:A2)+1 برای تولید اعداد اتوماتیک استفاده می شود. در اینجا ما قصد داریم چنانچه در ستون شرح یعنی سلول B3 مقداری را وارد کردیم آنگاه شماره ردیف ایجاد گردد و اگر ستون شرح خالی بماند شماره ردیف نیز خالی باشد. پس ما در اینجا فقط شرح اقلام را نوشته و مشاهده می گردد که به محض وارد کردن شرح، شماره ردیف نیز ایجاد می گردد.
توجه داشته باشید در فرمول ذکر شده سلول A1 به صورت مطلق اما سلول A2 به صورت نسبی تعریف شده است. خطوط جدول (Border) در اکسل
و اما تکنیک دوم آن است که خطوط جدول (Border) نیز به صورت خودکار ایجاد شوند. یعنی اگر شماره ردیف خالی نباشد آنگاه خطوط جدول نیز ایجاد شوند تا ضمن داشتن جدولی حرفه ای، از کارهای تکراری نیز جلوگیری کنیم.
برای این منظور از سربرگ Conditional Formatting استفاده می کنیم. ابتدا تب Conditional Formatting را باز کرده و بر روی New Rule… کلیک می کنیم. پنجره New Formatting Rule ظاهر می شود.
از قسمت Select a rule type
عبارت
Use a formula to determine which cells to format
را انتخاب کرده و در کادر پایین Format values where this formula is true شرط مورد نظر را به این صورت تایپ کرده""$A3= (یعنی اگر سلول A3 خالی نباشد) و بر روی دکمه Format کلیک می کنیم. پنجره format cell در اکسل باز می شود. از تب Border دکمه Outline را انتخاب کرده و بر روی Ok کلیک می کنیم.
مشاهده می شود که خط کشی اطراف ردیف اول ایجاد می گردد. حال ردیف اول از سلول A3 تا D3 را تا هر ردیفی که خواسته باشیم کپی می کنیم. و به محض ورود اطلاعات در ستون شرح، شماره ردیف و خط کشی محدوده به صورت خودکار تکمیل می گردد.
- لینک منبع
تاریخ: شنبه , 04 آذر 1402 (15:49)
- گزارش تخلف مطلب