امروز پنجشنبه 01 آذر 1403 http://tarfandha.cloob24.com
0

نمودارها بخش مهم و پر کاربرد نرم افزار اکسل می باشند و اصولا انعطلف و امکانات بسیار در ایجاد انواع نمودارها از نقاط قوت نرم افزار اکسل است.
برای ایجاد یک نمودار در Excel باید قبل از هر چیز مجموعه سلولهایی را که داده های آنها قرار است روی نمودار نمایش داده شوند انتخاب نماییم که معمولا حداقل شامل دو ستون می باشد.                                                               

برای این کار می توانید ابتدا بازه سلولهای مورد نظر را انتخاب و در منوی insert>chart نوع چارت را تعیین کنید تا اکسل با توجه به داده های انتخابی، نمودار مورد نیاز را ترسیم نماید. همچنین می توانید بعد از ایجاد نمودار از منوی insert>chart، با کلیک راست روی نمودار و انتخاب گزینه select data، مجموعه سلولهای مورد نظر را جهت استفاده در نمودار انتخاب نمایید.

                                                                    
بازه سلولهای ورودی در نمودارهای اکسل (data range) می تواند بصورت مستقیم با انتخاب مجموعه سلولها انجام شود  و یا از بازه نامگذاری شده (named range) به عنوان داده استفاده نمود.
بازه نامگذاری شده جهت سهولت در مشخص کردن بازه سلولها در فرمول و یا نمودار به کار برده می شود، به این معنی که شما با انتخاب دسته ای از سلولهای پیوسته یا نا پیوسته، می توانید نام خاصی برای آنها در نظر بگیرید و در فرمول و یا نمودار، بجای درج محدوده سلولها، نام اختصاص داده شده به آنها را درج نمایید.

                                                          
برای تعریف بازه نام گذاری شده، از منوی formulas،name manager را انتخاب نموده و در پنجره باز شده دکمه new را کلیک می کنیم.

   ایجاد نمودارهای پویا در اکسل                                                            

در پنجره جدید در کادر name نام مورد نظر را وارد کنید (در مثال شکل زیر، نام  sales_data درج شده است)، در کادر refers to می توانید بازه ای از سلولها را وارد نمایید(F5:G11 در شکل زیر) و یا می توانید در این کادر از فرمول برای مشخص کردن بازه داده های named range استفاده نمایید، فرق این دو روش در این است که در حالت اول خروجی ثابتی خواهیم داشت و در حالتی که از فرمول، در کادر refers to استفاده نماییم، خروجی ما متغییر خواهد بود و در صورتی که از این داده های نامگذاری شده به عنوان ورودی داده های نمودار (data ranges) استفاده کنیم، نمودار ما می تواند نسبت به تغییرات عددی و حتی تعداد داده ها پویا باشد و در واقع یک نمودار داینامیک        خواهیم داشت.

                                                                 
از آنجا که در نمودارهای اکسل نمی توان فرمول را بصورت مستقیم به عنوان بازه داده ورودی بکار برد،باید از بازه نامگذاری شده جهت وارد کردن فرمول به عنوان ورودی چارت استفاده نمود.

باید مقادیر محورهای عمودی و افقی با عناوین year و sales مشخص شود بنابراین یک محدوده نامگذاری جهت محور عمودی به نام Sales_data و یک نام جهت محور افقی به نام sales_lable تعریف می نماییم و در قسمت refers to به برای نامهای فوق به ترتیب فرمولهای زیر را تعریف می کنیم:

formul

در نهایت نام اختصاص داده شده را به روش زیر در تنظیمات چارت وارد می کنیم:

همانطور که گفته شد با راست کلیک روی نمودار،select data را کلیک می کنیم و در منویی که به شکل زیر باز می شود همانطور که مشخص شده است، دکمه Edit  را برای تنظیم ورودی هر یک از محورهای عمودی و افقی کلیک می نماییم.

                                                         

با کلیک روی Edit در قسمت (series) منویی  باز می شود

                                                               

در قسمت Series values نام Sales_data که قبلا تعریف کردیم (توضیحات شکل 5) درج شده است. به نحوه درج نام در این کادر توجه کنید که نام فایل اکسل یعنی dynamic_range با پسوند (.xlsx) و علامت (!) قبل از نام، آورده شده است.همینطور در قسمت Categoryبا کلیک روی Edit منو  باز می شود:

                                                                   

 برای داده های مربوط به محور افقی یعنی عناوین نمودار (Axis Lable)، نامی را که قبلا تعریف کرده اید با عنوان Sales_lable را وارد می کنیم.

 با استفاده از فرمول در قسمت data range نمودار به گونه ای طراحی شده که درصورت اضافه یا کم کردن داده ها در ستونهایyear و sales بلافاصله نمودار، با ورودی های جدید ترسیم می گردد
خروجی فرمولی که در روش فوق جهت معرفی بازه سلولها در نمودار نوشته می شود باید بازه ای از سلولها باشد. پرکاربردترین روش در این خصوص، ترکیب توابع OFFSETو COUNTA می باشد. همچنین می توانیم از فرمولهای آرایه ای برای این منظور استفاده کنیم.                                                                              امید واریم از این آموزش اکسل لذت برده با شید

تبلیغات متنی
فروشگاه ساز رایگان فایل - سیستم همکاری در فروش فایل
بدون هیچ گونه سرمایه ای از اینترنت کسب درآمد کنید.
بهترین فرصت برای مدیران وبلاگ و وب سایتها برای کسب درآمد از اینترنت
WwW.PnuBlog.Com
ارسال دیدگاه